Overbruggingskrediet

Pascal bewoonde een huis in de wijk Meerzicht in Zoetermeer. Naarmate de kinderen opgroeiden ontstond de behoefte aan een grotere woning. Hij had een mooi huis in een prachtig nieuwbouwproject op het oog. Om deze woning te kunnen financieren, had Pascal de overwaarde van zijn oude woning nodig. Deze overwaarde kon hij, met de hoge huizenprijzen van tegenwoordig, goed gebruiken bovenop het bedrag dat hij kon lenen.

Tussentijdse oplossing

Pascal kon zijn oude woning echter niet meteen te koop zetten. Het vinden van een tijdelijke huurwoning is in deze tijd namelijk erg lastig en hij nog moest wachten op de oplevering van zijn nieuwbouwwoning. Daarbij was een tijdelijke huurwoning ook niet de wens, want twee keer verhuizen is immers geen pretje.

Twee taxatierapporten

Pascals hypotheekadviseur gaf hem het advies om voor de periode dat hij al eigenaar werd van de nieuwe woning, terwijl hij nog in de oude woning woonde, een overbruggingskrediet (of overbruggingshypotheek) af te sluiten. Om dit overbruggingskrediet te krijgen, moest er voor zowel het oude als voor het nieuwe huis een gevalideerd taxatierapport worden aangeleverd. Op dat moment kwam Lansingermeer Taxatie Service in beeld.

Regelgeving op taxaties

De (internationale) regelgeving op taxaties staat niet toe dat één taxateur voor dezelfde opdrachtgever twee woningen taxeert. Patrick, taxateur bij Lansingermeer Taxatie Service, verwees Pascal voor de tweede taxatie daarom door naar een deskundige collega. Alles verliep vlot en het overbruggingskrediet werd succesvol aangevraagd en toegewezen. Inmiddels geniet Pascal met zijn gezin van de nieuwe woning.

Bekijk onze overige klantverhalen