Overbruggingshypotheek

Bij het aanvragen van een overbruggingshypotheek komt er van alles op je af. Is jouw huis al verkocht en wacht je nog op de overdracht? Of moet jouw huis nog verkocht worden? Dit zijn allebei situaties waarbij een overbruggingshypotheek de uitkomst kan bieden. Je krijgt namelijk te maken met een overbruggingshypotheek wanneer je voor jouw nieuwe woning een hypotheek af wilt sluiten en hierbij een deel van de te verwachte overwaarde van de oude woning wilt inbrengen.

Hoogte van de overbruggingshypotheek

De hoogte van de overbruggingshypotheek is afhankelijk van de overwaarde op je oude huis. Deze overwaarde is nog niet bekend als de woning nog niet verkocht is. Voor het aanvragen van een overbruggingshypotheek wil de geldverstrekker of bank graag weten wat de oude woning waard is. Een gevalideerd taxatierapport is nodig om de waarde van het oude huis te kunnen bepalen. Bij de meeste banken mag de hoogte van de overbruggingshypotheek niet hoger zijn dan 90% van de taxatiewaarde min de openstaande hypotheekschuld op de oude woning. Een goed taxatierapport kan jou dus net wat meer financiële ruimte geven.

Focus op taxatierapporten

Voor het verkrijgen van een overbruggingshypotheek zet de taxateur van Lansingermeer Taxatie Service graag zijn expertise en kennis in. Met name op de huizenmarkt in de regio Lansingerland, Zoetermeer en omstreken zijn wij veel actief. Door de volledige focus op taxatierapporten kan er door ons snel worden geschakeld. Zo heb jij binnen enkele dagen duidelijkheid over de taxatiewaarde van jouw woning.

Wil je graag meer informatie ontvangen of direct een afspraak maken? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!

Neem contact op