Hypotheek oversluiten

Wanneer hypotheek oversluiten?

Je hebt een paar jaar geleden een hypotheek afgesloten. Sindsdien is de financiële wereld en de woningmarkt sterk veranderd. Zo is het je opgevallen dat je bij andere banken kunt lenen tegen veel aantrekkelijkere voorwaarden. Oftewel: tegen lagere rentepercentages. Dit is sterk van invloed op je maandelijkse hypotheeklasten. Je hypotheek oversluiten kan in dit geval gunstig zijn.

Rentevaste periode

De meeste hypotheken hebben een rentevaste periode van een aantal jaar. In die periode zit je min of meer vast aan je geldverstrekker. Bij het tussentijds oversluiten van jouw hypotheek moet je namelijk vaak een flinke boete betalen. Wil jij je hypotheek oversluiten zonder boete? Dan moet je vaak wachten tot je rentevaste periode afgelopen is.

Een hypotheekadviseur kan goed uitleggen hoe een hypotheek oversluiten in zijn werk gaat en begeleidt deze transitie. De nieuwe geldverstrekker zal ongetwijfeld inzicht willen krijgen in de waarde van het onderpand voor het verstrekken van de nieuwe financiering.

De waarde van het onderpand

Voor het verkrijgen van inzicht in de marktwaarde van jouw woning zet Patrick, taxateur bij Lansingermeer Taxatie Service, graag zijn expertise en kennis in. Wij zijn met name veel actief op de huizenmarkt in de regio Lansingerland, Zoetermeer en omstreken. Door de volledige focus op gevalideerde taxatierapporten kan er snel worden geschakeld. Op die manier heb jij binnen enkele dagen al duidelijkheid over de taxatiewaarde van jouw woning.

Wil je graag meer informatie ontvangen of direct een afspraak maken? Neem contact met ons op, we staan je graag te woord!

Neem contact op