Financiering nieuwe woning

Bij het kopen van een nieuwe woning komt veel kijken, bijvoorbeeld het afsluiten van een hypotheek. Voor het afsluiten van een hypotheek stelt de bank als voorwaarde dat je een gevalideerd NWWI taxatierapport aanlevert. De hoogte van de hypotheek is onder andere afhankelijk van de waarde van de woning. Daarnaast kun je met een NWWI taxatie ook beoordelen of de vraagprijs van de nieuwe woning reëel is. Een lokale taxateur is op de hoogte van ontwikkelingen die de waarde van jouw nieuwe woning kunnen beïnvloeden. Verder houdt de bank bij het verstrekken van een hypotheek ook rekening met inkomen, financiële verplichtingen en rente.

Een taxatierapport moet worden gevalideerd door een validatie-instituut: het Nederlands Woning Waarde Instituut. Het NWWI valideert rapporten van woningtaxaties op basis van de vastgestelde normen. Hoe sneller je een NWWI taxatierapport aanvraagt, hoe eerder je zekerheid hebt over het bedrag dat je kunt lenen.

Sinds 2018 mag de maximale hypotheek niet hoger zijn dan de marktwaarde van de woning. De bank verstrekt namelijk niet meer dan 100% van de getaxeerde marktwaarde. Een taxateur die de huizenmarkt in Zoetermeer en Lansingerland goed kent kan net het verschil maken. Bij de aankoop van een nieuwbouwwoning is de marktwaarde gelijk aan de koopsom of aanneemsom + bouwrente, renteverlies tijdens de bouw en meerwerk. Lees hier meer over op de website van de Rijksoverheid of Nibud.

Voor het verkrijgen van nieuwe financiering zet de taxateur van Lansingermeer graag zijn expertise en kennis van de huizenmarkt in Zoetermeer en Lansingerland in. Door de volledige focus op NWWI taxatierapporten kan er snel worden geschakeld en heb jij binnen enkele dagen duidelijkheid over de taxatiewaarde van jouw woning.


Ik wil meer weten