Echtscheiding

Kiezen jij en je partner ervoor om de relatie te beëindigen en bezitten jullie samen een koopwoning in de regio Zoetermeer of Lansingerland? Let dan goed op! Jullie hebben beiden een eigen woningschuld. Een individuele schuld die niet overdraagbaar is. Lees verder en ontdek wat Lansingermeer Taxatie Service voor jullie kan betekenen.

Waarom is een taxatie nodig?

Wanneer één van de twee in het huis blijft wonen, moet hij of zij de andere helft van het huis van zijn/haar ex-partner kopen. Hiervoor heb je waarschijnlijk een nieuwe lening nodig. Het kan ook zijn dat beide partijen besluiten om ergens anders te gaan wonen. In dit geval wordt het huis verkocht en worden de opbrengsten verdeeld. Voor beide situaties is het belangrijk dat een onafhankelijke taxateur de waarde van het huis correct vaststelt.

Vooral in het geval dat één van de partners in het huis blijft wonen. Een onjuiste taxatie kan voor de ene partij heel gunstig zijn en voor de andere heel ongunstig. Vanuit het taxatierapport kan een uitkoopbedrag worden vastgesteld.

Het uitkoopbedrag vaststellen

Het uitkoopbedrag wordt gebaseerd op de marktwaarde van de woning. Dit is de waarde die de hoogstbiedende bij een niet-gedwongen verkoop voor het huis zou geven. Lansingermeer Taxatie Service zet graag zijn expertise en kennis van de huizenmarkt in de regio Zoetermeer en Lansingerland in.

Doordat Lansingermeer Taxatie Service zich focust op het leveren van taxaties kan er snel worden geschakeld. Jij hebt daarom binnen enkele dagen al duidelijkheid over de vrije verkoopwaarde van jouw woning. Neem voor meer informatie contact met ons op of plan gerust een vrijblijvende afspraak.

Neem contact op