Woning taxatie

Wil jij een woning taxatie uit laten voeren in de regio Lansingerland (Berkel en Rodenrijs, Bergschenhoek en Bleiswijk), Zoetermeer of omstreken? Lansingermeer Taxatie Service zorgt voor een gevalideerd taxatierapport op maat. 

Hoe werkt een woning taxatie?

Voorbereiden

Voordat het taxatierapport kan worden opgemaakt, leest de taxateur zich in. Er wordt dan gelet op bijzondere juridische rechten en plichten die kunnen worden gevonden in het eigendomsbewijs, de splitsingsakte en/of de algemene akte. 

Prijsafweging

Om een betrouwbare en weloverwogen woning taxatie uit te kunnen voeren, verzamelt de taxateur eerst zoveel mogelijk recente transacties van vergelijkbare woningen. Die worden qua prijs geïndexeerd naar het huidige waardeniveau. Vervolgens wordt de woning die getaxeeerd moet worden op een tal van punten met deze transacties vergeleken. Denk aan de ligging, het woonoppervlak, bouwjaar, de staat van onderhoud, staat van afwerking, aanwezigheid van een garage of eigen parkeerplek en nog veel meer.

Taxatierapport

Wanneer alle stukken zijn beoordeeld, wordt het taxatierapport geüpload naar de software van het NWWI. Als validatie instituut en onafhankelijke toezichthouder beoordeelt het NWWI het taxatierapport. Er moet namelijk aan een strenge regelgeving worden voldaan. Bijvoorbeeld als het gaat om de onafhankelijkheid van de taxateur.

Waarom taxeren?

Er zijn tal van redenen om een woning te laten taxeren. De meest voorkomende is een taxatierapport ten behoeve van financiering bij het aankopen van een nieuwe woning. Daarnaast kan onder andere worden gedacht aan een taxatie voor rentekorting (loan to value), overbruggingsfinanciering, verdeling bij scheiding, verbouwing of vanwege een fiscale vraag.

Afspraak maken?

Wil je direct een afspraak maken? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!

Ik wil een afspraak maken